Адвокат коментира случая с разменените бебета в Шейново. Подобни случаи са

...
Адвокат коментира случая с разменените бебета в Шейново. Подобни случаи са
Коментари Харесай

Мария Шаркова: Родителите на разменените бебета могат да търсят обезщетение

Адвокат разяснява случая с разменените бебета в Шейново. 

Подобни случаи са изключителна необичайност. Бъдещите родители да не се тормозят или паникьосват по някакъв метод. Във всички лечебни заведения има построени протоколи и правила за деяние, тъй че да се записват и разпознават бебенцата и поради това би трябвало да се извърши обстойна инспекция, с цел да се ревизира къде тъкмо е бил пропускът в случай че има подобен.

Това разяснява в ефира на Euronews Bulgaria юристът по здравно право Мария Шаркова по отношение на случая в АГ болница „ Шейново “, при който две новородени бебета са били замени. Тя прикани да не бързаме с демонизацията на съответни хора.

Очевидно системата някъде се е пропукала, щом има сходна замяна, уточни Шаркова. Тя уточни, че практиката новородените да бъдат отделяни от майките си е остаряла и не е вярна.

„ Нашата правосъдна процедура и законодателство познават компенсацията за неимуществени вреди, тогава когато сме претърпяли стрес, терзания – това предстои на обезщетение “, разяснява юрист Шаркова и добави, че родителите на разменените бебета имат право да търсят сходно обезщетение, като исковете могат да бъдат заведени против лечебното заведение, написа обстоятелства.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР